FORUM erotyczne Naga-Klasa.com poświęcone jest tematyce seksualności człowieka. Najczęściej poruszane są tematy takie jak pierwszy raz, uwodzenie, współżycie, lecz znajdziesz tu także luźne rozmowy dotyczące intymnych sfer życia. Zapraszamy do rejestracji oraz aktywnej dyskusji!
Wysłany: 2010-04-25, 18:24 Monogamia czy poligamia w polsce?
Monogamia kontra poligamia
czy gdyby w Polsce można było mieć kilka żon, skorzystalibyście z tego przywileju?
pytanie do mężczyzn ale również do kobiet: czy miałybyście coś przeciwko? jakie były by według was skutki wprowadzeni tego w Polsce jeśli by takie coś było...?
takich wypowiedzi się nie spodziewałem:P
po co formalizowac hmm po to , żeby było to oficjalne , piszesz jesteś za poligamią a dlaczego...? więc po co partner skoro ma się nadzieje na większą liczbę, no nie wiem MOniśka ja nie jestem stworzony do poligamii
no ja jestem przeciw temu raczej
Socjobiolodzy uznają monogamię za podstawowy model stosunków panujących między ludźmi, skłaniają się jednak ku kwalifikacji: "monogamia ze skłonnością do zdrady"
uważają właśnie nie , że to pewniak! wiesz raczej radziłbym się kierowac własnymi odniesieniami i myślami niż takich ludzi to my kierujemy tym kim jesteśmy i co oczekujemy i wymagamy od życia ktoś chce miec wiele żon będzie miał choc nieprawnie i na odwrót
Poligamia jako formalizowane związki - stanowczo nie.
Poligamia jako nieformalne związki - jak najbardziej jestem za.
Dlaczego? Powinniśmy spojrzeć na świat przyrody, gdzie zwierzęta zabiegają o względy partnerek. Kto jest silniejszy (zdrowotnie), bardziej atrakcyjny, zostaje wybrany przez samicę. Dzięki temu oszczędza się rozczarowań (wiele jest przypadków, gdzie małżeństwa z tego powodu się rozpadają) bądź też zbyt szybko wzięli ślub - bez dobrego poznania siebie i swoich potrzeb. Myślę więc, że tutaj Moniśka ma rację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum