FORUM erotyczne Naga-Klasa.com poświęcone jest tematyce seksualności człowieka. Najczęściej poruszane są tematy takie jak pierwszy raz, uwodzenie, współżycie, lecz znajdziesz tu także luźne rozmowy dotyczące intymnych sfer życia. Zapraszamy do rejestracji oraz aktywnej dyskusji!

Seks forum erotyczne Strona Główna    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Album    Czat    Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czy monogamia poligamia polsce

Monogamia czy poligamia w polsce?
Autor Wiadomość
DragonbQuest88 
Demon seksu
Moderator

Wysłany: 2010-04-25, 18:24   Monogamia czy poligamia w polsce?

Monogamia kontra poligamia
czy gdyby w Polsce można było mieć kilka żon, skorzystalibyście z tego przywileju?
pytanie do mężczyzn ale również do kobiet: czy miałybyście coś przeciwko? jakie były by według was skutki wprowadzeni tego w Polsce jeśli by takie coś było...?

Madziula01989 
Absolwent/ka sex akademii

Wysłany: 2010-04-25, 18:31   

Gdyby było to legalne to może i bym chciała mieć 2 mężów. Jeden by pracował i zarabiał a drugi gosposią w domu a ja bym nic nie robiła hehe :lol:

Moniśka 
Administrator

Wysłany: 2010-04-25, 18:31   

Jestem za poligamią. Człowiek jest do tego stworzony, więc nie ma co na siłę szukać. Jeśli ktoś chce mieć kochankę - ok. Ale po co to formalizować?

^ KLIKNIJ, JEŚLI CI SIĘ PODAM
;)

DragonbQuest88 
Demon seksu
Moderator

Wysłany: 2010-04-25, 18:41   

takich wypowiedzi się nie spodziewałem:P
po co formalizowac hmm po to , żeby było to oficjalne , piszesz jesteś za poligamią a dlaczego...? więc po co partner skoro ma się nadzieje na większą liczbę, no nie wiem MOniśka ja nie jestem stworzony do poligamii
no ja jestem przeciw temu raczej

Moniśka 
Administrator

Wysłany: 2010-04-25, 18:55   

Cytat:
Socjobiolodzy uznają monogamię za podstawowy model stosunków panujących między ludźmi, skłaniają się jednak ku kwalifikacji: "monogamia ze skłonnością do zdrady"

^ KLIKNIJ, JEŚLI CI SIĘ PODAM
;)

DragonbQuest88 
Demon seksu
Moderator

Wysłany: 2010-04-25, 19:01   

uważają właśnie nie , że to pewniak! wiesz raczej radziłbym się kierowac własnymi odniesieniami i myślami niż takich ludzi to my kierujemy tym kim jesteśmy i co oczekujemy i wymagamy od życia ktoś chce miec wiele żon będzie miał choc nieprawnie i na odwrót :)

~btj91 
VIP

Wysłany: 2011-04-13, 19:50   

Poligamia jako formalizowane związki - stanowczo nie.
Poligamia jako nieformalne związki - jak najbardziej jestem za.

Dlaczego? Powinniśmy spojrzeć na świat przyrody, gdzie zwierzęta zabiegają o względy partnerek. Kto jest silniejszy (zdrowotnie), bardziej atrakcyjny, zostaje wybrany przez samicę. Dzięki temu oszczędza się rozczarowań (wiele jest przypadków, gdzie małżeństwa z tego powodu się rozpadają) bądź też zbyt szybko wzięli ślub - bez dobrego poznania siebie i swoich potrzeb. Myślę więc, że tutaj Moniśka ma rację.

Odpowiedz do tematu