FORUM erotyczne Naga-Klasa.com poświęcone jest tematyce seksualności człowieka. Najczęściej poruszane są tematy takie jak pierwszy raz, uwodzenie, współżycie, lecz znajdziesz tu także luźne rozmowy dotyczące intymnych sfer życia. Zapraszamy do rejestracji oraz aktywnej dyskusji!
Wiek: 22 Dołączyła: 18 Mar 2010 Posty: 510 Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2010-07-16, 11:45 czy wymagacie od nowego partnera zrobienia testu na hiv?
70% zarażonych nie wie o tym, że jest nosicielem,a gdzieś przeczytałam, że sypiając ze swoim partnerem to tak jakbyś sypiała z nim (i ze wszystkimi jego wcześniejszymi partnerkami
Robiliście sobie kiedykolwiek test na wirusa hiv? a może zaproponowaliście swojemu parnerowi/partnerce, że obydwoje go zrobicie, żeby czuć się w 100% bezpiecznie?
Wydawało się, że kultura i świadomość erotyczna idzie do przodu, wraz z rozwojem cywilizacji. Ale nie jest tak. Część osób prezentuje rozważny, dojrzały poziom emocjonalno-erotyczny, a część - i to spora - robi to jak chce, z kim chce, gdzie chce. Całkowicie jak nasi praprzodkowie łażący po drzewach.
Osobiście nigdy nie robiłem testu. Jednak jako dawcy krwi ciągle mnie badali na wszystkie kiły, hivy i inne syfilisy.
A jeśli ktoś chce zrobić badanie anonimowe, może to uczynić w jednym z tych punktów
http://www.cd4.pl/testowa...zna-zrobic-test
Szczerze mówiąc, to mi również nigdy nie przyszło na myśl wykonanie takiego testu. W ciemno ufam swojej partnerce i wierze że nie jest chora. Wiem, że to mało rozsądne ale taką sytuację ma chyba większość z nas.
Wysłany: 2010-12-05, 18:43
Ja od partnerek wymagałem ale tylko dlatego, że sam zwykłem się badać co pół roku ze względu na dość rozrywkowy sposób bycia. Jestem w stanie zaufać partnerce, ale nie jej poprzednim partnerom, których nie znam i za których odpowiedzialność nie mogę ręczyć ani ja ani partnerka. Więc tak, zdecydowanie wymagam badań od nowej partnerki.
Mi to nie potrzebne, nie wymagam od partnerów. Gumka tez nie obowiązek. Żel plemnikobójczy wystarczający. Co do hiv - no to jest zagrożenie niestety, ale co poradzić. Chcemy przyjemności, to trzeba wiedzieć o tym co Nam grodzi. Dobrze jest zbadać partnera, ale kto by tyle czekał na to, żeby się przespać? To jest minus właśnie ;/
Osobiście nigdy takiego testu nie wymagałem. Nawet jak test wyjdzie negatywnie, to i tak nie ma pewności, bo o ile się nie mylę to HIV da się wykryć dopiero po pół roku od zarażenie, podczas gdy przenoszony jest już po kilku godzinach/dniach.
zawsze byłem ciekawy skąd te 70%, przecież skoro oni o tym nie wiedzą, to skąd wiedzą o tym Ci, którzy takie dane podają?
Jest taki dział matematyki który nazywa się "statystyka", a przy wykorzystaniu psychometrii ludzie nawet nie muszą odpowiadać na pytania, aby można było stwierdzić fakty (może nie w tym konkretnym przypadku, ale jest wiele metod których nie znamy - trzeba by studiować matematykę) ...
Poza tym - na logikę (o, kolejny dział matematyki?)
Idziesz oddać krew, w oświadczeniu wykluczasz, że nie masz hiv
Myślisz, że wierzą ci na słowo i podadzą komuś twoją krew bez sprawdzania... ?
Wiesz, że nie o tym mówię. Są bardziej zaawansowane techniki analizy danych niż średnia arytmetyczna którą poznajemy w podstawówce, średnia ważona, którą poznajemy w gimnazjum (nie wiem, za moich czasów nie było gimnazjów) dominanty i mediany poznane w liceum - to wszystko "masówka dla ludu" - prawdziwe analizy zaczynają się podobno na 3-cim roku matematyki stosowanej czy tam analitycznej ble ble ble....
uważam , że pewności nigdy nie ma za wiele to kwestia zaufania choc czasem zarażony sam o tym nie wie, z resztą nie każda para to robi ale jak już robi to raczej myślę, że to rzadkosc pytanie o test na HIV ja bym nie zapytał a może powinnienem .
A ja uwazam że wszystko azleży od sytuacji. Jeżeli nasz partner miał za sobą erotyczną przeszłość i uprawiał seks bez zabezpieczenia,to jestem za tym aby zrobić taki test. Nie chodzi o zaufanie,tylko raczej o pewną ostrożność.
Jak jest totalny spontan to tylko z gumką. W innym przypadku kwestia dogadania się. Choć perspektywa HIVa jest straszna. Jak mam uprawiać seks bez gumki - obowiązkowo badanie (chyba, że laska dziewica )
Wiek: 22 Dołączyła: 18 Mar 2010 Posty: 510 Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2011-04-19, 09:54
btj91 napisał/a:
Jak jest totalny spontan to tylko z gumką. W innym przypadku kwestia dogadania się. Choć perspektywa HIVa jest straszna. Jak mam uprawiać seks bez gumki - obowiązkowo badanie (chyba, że laska dziewica )
ale że dziewica to wcale nie znaczy ze nie ma HIVa a pozatym jak już się badać to obie osoby a nie tylko ona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum